Du visar för närvarande Mikail Yüksel

Kort efter min ankomst till Sverige 2001 säkrade jag mina första jobb som diskare och pizzabagare. Föga glamorösa, men hederliga jobb. Jag har också arbetat som taxiförare, industriarbetare, lagerarbetare och datatekniker. Den inneboende vetgirigheten har dessutom konstant drivit mig till akademiska studier vid sidan av arbetet. Detta har resulterat i en kandidatexamen i Europa- och statsvetenskap och en masterexamen i offentlig förvaltning från Göteborgs universitet.

Jag har uppmärksammat olika utvecklingsområden i vårt land. Vi har det bra i Sverige, men vi behöver fokusera på sådant som har potential att bli ännu bättre. I syfte att påverka gav jag mig in i politiken och har varit aktiv politiker sedan valet 2014.

Efter valet 2018 var det uppenbart att Sverige behövde ett nytt parti. Växande populism med främlingsfientliga förtecken har fått samtliga etablerade partier att närma sig varandra alltmer i frågor rörande migration, integration och religion. Liberaler är inte längre liberaler och socialister är inte socialister. Retoriken mot landets minoritetsgrupper hårdnar ständigt. Samtidigt växer arbetslösheten och bostadsbristen.

Jag anser att den här bisarra verkligheten endast kan ändras av ett nytänkande parti som prioriterar medmänniskans framtid över ideologier och partipolitik. Därför har jag med andra initiativtagare startat Partiet Nyans.